Bernadowski Patryk

Jestem Patryk, urodzony dnia 19 lipca 1991 r. w Bydgoszczy. Aktualnie mieszkam w Chełmnie. Na skutek przebytego 7 lat temu wypadku komunikacyjnego​ jestem w wysokim stopniu sparaliżowany.

Zbieram środki na zakup wysoce specjalistycznego, aktywnego wózka inwalidzkiego. Po wypadku nie dawano mi szans na normalne życie, sugerowano mojej rodzinie, że będę jak roślinka, że będę przykuty do łóżka; dlatego robię wszystko, aby korzystać z życia.

Mimo niełatwej sytuacji, staram się​ spełniać marzenia, aktywizować, rozwijać wiedzę i zainteresowania oraz w miarę możliwości wspierać inne osoby. Ciekawe osoby zachęcam do zdrowego stylu życia, do życia w zgodzie z naturą i samym sobą. Radzenie osobom, które pragną z korzyścią dla siebie spędzić czas i/lub poszerzyć swą wiedzę o naturze ludzkiej, celach i wartościach życiowych – jak każdy oddech, czynią mnie szczęśliwym. Amatorsko prowadzę niezależne badania – obserwacje, a także uczę się flamenco i śpiewu.

Rodzaj wsparcia, które jest mi wręcz niezbędne do życia i radzenia sobie z codziennością, to wsparcie zakupu wysokospecjalistycznego wózek inwalidzki​ego, na którym już samo siedzenie jest formą rehabilitacji.

POMÓŻ MI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Bernadowski, 2239, czynisz mnie aktywnym, mniej zależnym od pomocy innych, ale przede wszystkim, dajesz mi szanse na przeżycie wielu następnych lat. Wyrazy wdzięczności za zapoznanie się z moją sytuacją, jak równie za wszelką pomoc. Każdy Państwa gest, to krok ku mojej samodzielności.

Dziękuję, Patryk Bernadowski

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom