Baran Janusz

Nazywam się Janusz Baran. Mam 52 lata – to dużo i mało. Dnia 18.01.2015 w wyniku splotu nieszczęśliwych zdarzeń losowych, długotrwałego stresu oraz wielu chorób: rakowiaka (nowotwór żołądka), choroby rozrostowej układu chłonnego (nowotwór chłoniak), anemii złośliwej, braku przyswajania witaminy B12 z pokarmu oraz miażdżycy, została amputowana mi lewa noga. Środki, jakie posiadam z tytułu renty oraz PEFRON i NFOZ nie są w stanie pokryć kosztów zakupu protezy ostatecznej. Lwią część z pieniędzy z mojej reny pochłaniają wydatki na leczenie. Kiedy byłem zdrowy, starałem się żyć jako altruista, pomagałem innym, żyłem problemami bliźnich. Wiem, że łatwiej jest dawać, niż prosić. Dzisiaj ja niestety muszę prosić Was o pomoc.

Prośbę swą kieruję głównie do ludzi dobrej woli, znajomych, przyjaciół, kolegów z ORANGE, ELTEL Networks.

POMÓŻ MI W WALCE O ZDROWIE

Przekazanie 1% podatku lub innej formy darowizny Funacji Avalon z dopiskiem Baran, 5020, pozwoli mi przynajmniej częściowo pokryć koszty zakupu protezy ostatecznej i powrócić do samodzielności oraz uniknąć wykluczenia społecznego i zawodowego. Pozostanie w stanie bezczynności, według opinii lekarzy, jest prostą drogą do śmierci. Dziękuję za wszystkie darowizny i ludzkie podejście do drugiego człowieka.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom