Ballaun Justyna

Mam na imię Justyna i mam 27 lat. Od 12 lat choruję na cukrzycę typu pierwszego. W marcu 2014 r. przeszłam ciężką operację usunięcia guza mózgu. Z godziny na godzinę zawalił mi się świat. Z wesołej, pracującej i niezależnej dziewczyny stałam się inwalidą, zależnym od moich bliskich. Guz na szczęście nie był złośliwy, ale bardzo niefortunnie położony. W wyniku operacji usuwania guza naruszony został móżdżek i tzw. robak, które odpowiadają za równowagę, więc nie mogę samodzielnie chodzić, ponieważ grozi to upadkiem. Lekarze nie potrafią powiedzieć, czy kiedykolwiek mój mózg zregeneruje się i dojdzie do pełnej sprawności. Mam porażoną lewą stronę ciała i twarzy, nie domyka mi się lewe oko i następuje wysychanie rogówki, przez co muszę co godzinę zapuszczać krople i zalepiać je tzw. komorą wilgotną. Pomimo tych zabiegów i tak nastąpiła erozja rogówki i widzę jak przez mgłę, a bardzo ciężko funkcjonować nie widząc. Mam także uszkodzoną głośnię i przełyk, więc mówię niewyraźnie i krztuszę się pijąc płyny.

Od czasu operacji jestem rehabilitowana neurologicznie i logopedycznie, ale jest to bardzo długi i kosztowny proces. Mój powrót do zdrowia komplikuje także wieloletnia cukrzyca, która po operacji całkowicie się rozregulowała i utrudnia gojenie się oczu oraz regenerację mózgu. Chciałabym jak najszybciej wyzdrowieć, być samodzielną, żyć pełnią życia, pracować i spełniać swoje marzenia, tak jak to było przed operacją.

BARDZO PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1 % podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Ballaun, 3474 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia. Zebrane środki przeznaczę na konsultacje lekarskie, leki i rehabilitację. POMÓŻCIE! Za ofiarowaną pomoc z serca dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom