Ballaun Justyna

Mam na imię Justyna i mam 29 lat. Od 3 lat jestem osobą niepełnosprawną. 5 marca 2014 r. zawalił mi się świat. Przeszłam ciężka operację guza mózgu. Mimo że guz nie był złośliwy, to jednak tak niefortunnie położony, że aby go wydobyć  trzeba było dostać się w głąb mózgu, co spowodowało wiele uszkodzeń. Naruszony móżdżek sprawia, że nie mogę utrzymać równowagi. Obecnie dzięki trzyletniej rehabilitacji jestem w stanie chodzić o lasce i utrzymywać równowagę siłą mięśni ciała.  Niestety  samodzielne poruszanie jest bardzo trudne, bo operacja spowodowała uszkodzenie nerwów oczu i nie tylko widzę podwójnie, ale z powodu uszkodzenia rogówki widzę  jak przez mgłę. Muszę dbać o oczy w sposób bardzo rygorystyczny, co godzinę zapuszczać nawilżające krople a na noc maść. Wyschnięcie rogówki oka grozi bowiem całkowitą ślepotą. Operacja spowodowała także porażenie lewej części ciała,  więc lewa strona twarzy jest nieruchoma i mówię niewyraźnie, lewa ręka i noga też są słabsze. Moja rehabilitacja jest utrudniona, ponieważ od 15 lat choruję na cukrzycę typu 1  a operacja spowodowała całkowite jej rozregulowanie. Nerwy do regeneracji i odbudowy potrzebują w miarę stałego poziomu glukozy we krwi, u mnie jest on jednak niestabilny. Aby unormować sytuację potrzebuję pompy insulinowej, która zapewni stabilizację cukrzycy. Niestety zarówno sama pompa, jak i jej utrzymanie miesięczne  nie są refundowane przez NFZ, więc muszę sama ją kupić / jest to prawie 17 000 zł/ i zapewnić osprzęt /ok. 1000 zł. miesięcznie/.

Dzięki Państwa pomocy i wpłatach na moje subkonto bardzo wiele udało mi się osiągnąć. Mam dużo samozaparcia, więc codziennie dojeżdżam na rehabilitację ruchową,  codziennie ćwiczę twarz z logopedą oraz samodzielnie już oczy. Wpłaty z 1% i Państwa  darowizny pomogą mi w opłaceniu rehabilitacji i w  dalszej pracy nad sobą, abym mogła wracać do zdrowia i być bardziej sprawną i samodzielną.

BARDZO PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1 % podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Ballaun, 3474 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia. Zebrane środki przeznaczę na konsultacje lekarskie, leki i rehabilitację, życie codzienne. POMÓŻCIE! Za ofiarowaną pomoc z serca dziękuję.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom