Bakuła Jakub

Kubuś ma 4 latka, urodził się jako zdrowe dziecko i tak było do 29.10.2014 roku. W tym dniu trafiliśmy na oddział Hematologii Dziecięcej w Gdańsku. Po pobraniu mu krwi okazało się że wyniki są bardzo złe... Następnego dnia potwierdziła się diagnoza. Kuba ma Ostrą Białaczkę Limfoblastyczną (ALL) maluszek miał 98,1% komórek rakowych w szpiku - te wieści były dla nas najgorsze jakich mogliśmy się spodziewać. W szpitalu spędziliśmy ponad 8 miesięcy, był to nasz drugi dom. W tym czasie Kuba bardzo ciężko znosił chemie i miał duże powikłania podczas podawania sterydów (miał przepalony przełyk, przy Metotrexacie jego wargi były całe poprzepalane, Vinkrystyna dwukrotnie spowodowała Polineuropatie co spowodowało że musiał za każdym razem uczyć się chodzić samodzielnie jeść a nawet samodzielnie korzystać z toalety). Wszystko daliśmy rade zwalczyć, ale pozostały jeszcze duże problemy z wątrobą i zbyt dużą ilością ferrytyny przez co musi przyjmować jeszcze inne leki. Musimy kontrolować Kube z Endokrynologiem, Okulistą, Laryngologiem i Kardiologiem. Poza tym przez całe leczenie chemią okazało się ze jest on opóźniony w rozwoju i musi być pod stałą kontrolą Psychologa i Logopedy oraz odbywać Rehabilitacje z powodu osłabienia mięśni. Ale mimo to staramy się by Kuba był szczęśliwym dzieckiem i nie myślał o chorobie.

Bardzo proszę wszystkich, którym los tak małego dziecka nie jest obojętny o przekazanie na niego swojego 1% z podatku dochodowego, gdyż po wyjściu ze szpitala (intensywnego leczenia) musi przez dłuższy czas przyjmować leki – w tym cytostatyki, które musimy mu kupować z własnych środków. Ale wierzę, że to pomoże w walce o jego zdrowie.

PROSZĘ O POMOC DLA KUBUSIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem BAKUŁA, 3768 pomagają mu Państwo w walce z chorobą.

Z góry dziękuję za każdy wpłacony grosz.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom