Bachenek Bartłomiej

SZANOWNI PAŃSTWO! Nasz młodszy syn Bartek jest niepełnosprawny od urodzenia. Po urodzeniu lekarze postawili diagnozę: krwiak śródmózgowy i przymózgowy po stronie prawej, czego konsekwencją był obrzęk mózgu, który doprowadził do wielu uszkodzeń. Rozwój psychoruchowy Bartłomieja jest bardzo opóźniony. Nasz syn jest dzieckiem autystycznym sprzężonym, choruje na padaczkę, niedoczynność tarczycy, nie mówi. Bartłomiej jest dzieckiem nieprzystosowanym społecznie, nie potrafi samodzielnie zaspokajać swoich potrzeb – dlatego wymaga stałej obecności osoby dorosłej. Mimo wszystko jest bardzo radosnym, ciągle uśmiechniętym chłopcem, pozytywnie nastawionym do ludzi i świata. Uwielbia wszystkie zajęcia terapeutyczne, dzięki którym jego rozwój znacznie się poprawił. Kocha muzykę, jest bardzo wrażliwy na dźwięki. Leczenie i rehabilitacja, także turnusy rehabilitacyjne pochłaniają znaczną część naszych dochodów. Po 12 latach nadal walczymy o zdrowie naszego synka. Tylko intensywna i wszechstronna rehabilitacja psychologiczna i logopedyczna, turnusy rehabilitacyjne oraz wizyty u lekarzy specjalistów mogą poprawić jakość życia Bartusia. Koszty te są nie do udźwignięcia, sami sobie nie poradzimy.

POMÓŻ BARTKOWI W WALCE O SPRAWNOŚĆ!

Dlatego zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Bachenek, 1880, które będą niezbędne do dalszego leczenia i rehabilitacji naszego synka. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy. Anna, Marek, Rafał i Bartuś Bachenek.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom