Azarewicz Leo

Nasz syn Leonard ma 9 lat. Cztery lata temu zdiagnozowano u niego autyzm atypowy. Leo jest bardzo twórczym, inteligentnym i wrażliwym dzieckiem. Ma duży potencjał, jednakże jego rozwój jest bardzo nieharmonijny. Z jednej strony synek przejawia duże zdolności matematyczne. Poziomem wiedzy oraz umiejętnościami w tej dziedzinie przewyższa rówieśników. Szybko przyswaja wiedzę. Natomiast emocjonalnie i w wielu wydawałoby się prostych czynnościach i sytuacjach codziennych, gubi się. Te różnice wywołują u niego ogromne napięcie nerwowe, poczucie bezradności, frustracji, niezrozumienia i depresji. Zależy nam na tym, aby Leo nie był odizolowany, miał przyjaciół i mógł rozwijać się tak jak inne dzieci. Aby nie był INNY. Dlatego uczęszcza do normalnej publicznej szkoły. Obecnie jest w 2 klasie integracyjnej. Jednak, aby dobrze funkcjonował potrzebuje na lekcjach stałej obecności terapeuty, który ukierunkowuje go i pomaga regulować stany emocjonalne oraz uczy dostosowania i motywuje do dalszej pracy. Leonard wymaga również intensywnej i kosztownej terapii sensomotorycznej. W tej chwili zajęcia WF sprawiają mu dużą trudność, gdyż ciężko mu naśladować czyjeś ruchy. Zdaniem specjalistów przy odpowiednim wsparciu i regularnej terapii Leo ma szansę za kilka lat nie odbiegać rozwojem od swoich rówieśników. POMÓŻ LEO W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ.

POMÓŻ LEO W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Azarewicz, 3750 pomagają nam Państwo wspierać naszego synka w walce o jego normalne jutro.

Z góry dziękujemy za pomoc.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom