Adam Matczak

W roku 2001 po niefortunnym skoku do wody doznałem urazu kręgosłupa. W wyniku wypadku zostałem sparaliżowany. Świat się zmienił, a ja musiałem się z tym pogodzić. Dzięki intensywnej pracy kilku rehabilitantów „stanąłem na nogi”. Obecnie oprócz pracy zawodowej, uprawiam sport. Jestem zawodnikiem Polskiej Ligi w Rugby osób niepełnosprawnych. Jako osoba otwarta na innych nie mogłem też przejść obojętnie nad problemami innych osób. Jestem instruktorem dzieci i osób dorosłych niepełnosprawnych na wózkach. Pomagam im ucząc jak radzić sobie w życiu codziennym. Wówczas zapominam o problemach osoby patrzącej na świat z pozycji wózka inwalidzkiego. Zwracam się do ludzi dobrej woli, firm oraz instytucji o pomoc w realizacji marzeń sportowych. Moim celem jest utrzymanie oraz poprawianie dobrej kondycji fizycznej i doskonalenie nabytych umiejętności oraz życie jak inni. Przekazując 1% podatku pomożesz wesprzeć mnie w codziennych trudnościach, rehabilitacji oraz w rozwoju kariery sportowej.

POMÓŻ MI W WALCE O SPEŁNIENIE SPORTOWYCH MARZEŃ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Matczak, 3460 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT 2016!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom