Ślusarz Grzegorz

Mam na imię Grzegorz Ślusarz. Od 4 roku życia choruje na rdzeniowy zanik mięśni Kugelberga - Walendera.  Rdzeniowy zanik mięśni, to schorzenie nerwowo-mięśniowe o podłożu genetycznym. W SMA obumierają neurony w rdzeniu kręgowym odpowiadające za pracę mięśni, wskutek czego mięśnie ciała słabną i stopniowo ulegają zanikowi. Pojawiła się długo oczekiwana szansa na zatrzymanie mojej choroby. W 2017 roku na rynek farmaceutyczny ma wejść lek o nazwie Olesoxime, który został skutecznie przetestowany na chorych na rdzeniowy zanik mięśni. Lek skutecznie zatrzymuje obumieranie neuronów i pozwala im funkcjonować nawet przy niskim poziomie proteiny SMN. Cena na razie nie jest znana, choć lek nie będzie tani ponieważ dotyczy rzadkiej choroby genetycznej. Rok temu zbierałem pieniądze na terapię z użyciem komórek macierzystych, teraz z powodu medycznych doniesień naukowych postanowiłem zbierać na skuteczną formę leczenia mojej choroby. Cały czas prowadzę regularną codzienną mozolną rehabilitację. Jestem pod opieką rehabilitanta, masażysty, dietetyka i innych specjalistów. Wydaję każdy gorsz na leczenie i zatrzymanie paskudnej choroby, która co roku postępuje. Dzięki Wam każdy przekazany   1% z podatku pozwoli mi na dalszą walkę, która trwa już od kilkunastu lat. Pomóż mi zatrzymać SMA.

POMÓŻCIE MI ZREALIZOWAĆ MOJE MARZENIE O LEPSZYM ŻYCIU

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Ślusarz, 813 pomagacie mi Państwo zrealizować moje marzenie o lepszym życiu. W razie pytań proszę o kontakt, który znajdziecie na mojej stronie www.grzegorzslusarz.pl.

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2017. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

epitypobierz

epityuruchom